Lokalni filmski uredi

U Hrvatskoj na lokalnoj razini djeluje 6 filmskih ureda koji pružaju podršku domaćim i stranim producentima i filmskim ekipama.

Istarska filmska komisija

Istarska filmska komisija osnovana je s ciljem promocije Istre – najvećeg hrvatskog poluotoka – kao atraktivne filmske destinacije, podizanja svijesti o (ne)materijalnoj kulturnoj baštini i jedinstvenim prirodnim bogatstvima Istre, kao i daljnjeg razvoja filmskog turizma u regiji. Komisija pruža podršku i potporu audiovizualnim produkcijama na području Istre.

T: +385(0)52 351 474
E: info@istriafilmcommission.com
W: www.istriafilmcommission.com

Nacionalni park Brijuni, Istra

Kvarnerska filmska komisija

Kvarnerska filmska komisija regionalni je filmski ured, osnovan 2016. godine u sklopu javne ustanove Art-kino. Njezina je misija učiniti grad Rijeku i Primorsko-goransku županiju privlačnim i prepoznatljivim filmskim destinacijama. Komisija pruža stručnu podršku domaćim i stranim audiovizualnim produkcijama.


T: +385 (0)51 323 262
E: info@kvarner-film.org
W: www.kvarner-film.org

Kvarnerski zaljev i Krčki most

Splitsko-dalmatinski filmski ured

Splitsko-dalmatinski filmski ured (SDFU) regionalni je filmski ured koji pruža administrativnu, logističku i stručnu pomoć domaćim i stranim audiovizualnim produkcijama. Predivne lokacije, raznolik krajolik i bogato arhitektonsko naslijeđe savršena su kulisa za različite filmske žanrove. Splitsko-dalmatinska županija s ponosom je ugostila produkcije kao što su Igra prijestolja, Mama Mia! Here We Go Again, Bliss, Vikend u Hrvatskoj, Hamilton, Zločini na Jadranu, The Ipcress File, Razgovori s prijateljima i mnoge druge.

T: +385 (0)21 450 583
E: info@filmingindalmatia.hr
W: www.filmingindalmatia.hr

Peristil, Split / Maksim Baši

Filmski ured Varaždin

Filmski ured Varaždin osnovan je 2017. godine. Njime upravlja Pučko otvoreno učilište Varaždin. Na mrežnim stranicama Filmskog ureda možete pronaći katalog filmskih lokacija i podatke o kontaktima za sve ustanove i tvrtke koje pružaju podršku u realizaciji filmskih projekata.

T: +385 42 313 191
E: pou@pouvarazdin.hr
W: www.varazdinfilmcommission.eu

Old Town Varaždin

Filmski ured Zadar Film

Filmski ured Zadar osnovan je u rujnu 2014. godine u sklopu ustanove INOVAcija kao prvi hrvatski regionalni filmski ured. Do sada je pružio potporu 68 audiovizualnih projekata. Cilj je ureda promovirati Zadarsku županiju kao atraktivnu filmsku destinaciju, privući što veći broj filmskih projekata i pružiti im potpunu logističku podršku. Misija je ureda povećati konkurentnost audiovizualne industrije na području Zadarske županije te doprinijeti razvoju hrvatske i europske filmske industrije.

T: +385 23 251 153
E: info@zadarfilmcommission.com
W: www.zadarfilmcommission.com

Otok Pag / Filip Brala

Zagrebački filmski ured

Osnovan 2019. godine, Zagrebački filmski ured prva je postaja za sve filmske produkcije koje snimaju na području Zagreba i okolice. Grad Zagreb ponosni je domaćin međunarodnih produkcija kao što su Čuvaj me s leđa 2, Protuudar, Emmyjem nagrađena serija McMafija, Puni udar, Odmetnici, Diana, Oscarom nagrađen Sofijin izbor, Manifesto, Oscarom nagrađen Guslač na krovu i brojni drugi.

T: +385 1 5561 497
E: info@filmzagreb.hr
W: www.filmzagreb.hr

Mirogoj, Zagreb