U Dubrovniku počinje snimanje filma ‘The Unbearable Weight of Massive Talent’

Dubrovnik

BROJ DANA SNIMANJA

15

Lokacije

U Dubrovniku počinje snimanje filma ‘The Unbearable Weight of Massive Talent’

Danas u Dubrovniku počinje snimanje filma The Unbearable Weight of Massive Talent u produkciji kompanije Lionsgate.

U godini koja je zaustavila produkciju u cijelom svijetu, ovo je deveti projekt koji je za snimanje u Hrvatskoj predao zahtjev za Programa mjera poticaja.

Pripreme za snimanje traju od kolovoza, a u Dubrovniku će se film snimati 15 dana. Na proizvodnji u Hrvatskoj radi ukupno 412 filmskih djelatnika (od toga predviđeno 97 hrvatskih državljana) te oko 300 hrvatskih državljana u funkciji statista. Servisna producentska kuća je Ambasada Studio iz Dubrovnika, producentice Erike Milutin Diller (Embassy Films).

Audiovizualna industrija u Hrvatskoj pokrenula se u svibnju s pripremama za početak prvenstveno domaće proizvodnje, sve pod mjerama sprječavanja širenja zaraze virusom COVID-19. S produkcijom su krenuli filmovi Šesti autobus i Nosila je rubac črleni, te serije ‘Dnevnik velikog Perice‘, ‘Crno-bijeli svijet‘… Hrvatska je stoga i u svijetu prepoznata kao sigurna lokacija za snimanja. S otvaranjem granica krenule su intenzivne pripreme za povratak stranih produkcija. The Unbearable Weight of Massive Talent jedan je od najzvučnijih projekata ove godine prijavljenih za Program mjera poticaja koji HAVC provodi  u suradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom financija. 

Prošlog tjedna počelo je snimanje hrvatske serije ‘Područje bez signala‘ koja je osiguravanjem sredstava iz međunarodnih izvora zadovoljila uvjete za prijavu na Program mjera poticaja, a još jedan strani projekt kreće sa snimanjem ovog mjeseca. Planirana potrošnja inozemnih investitora za 10 projekata u ovoj godini prelazi 85 milijuna kuna. Takvom rezultatu smo se u proljeće samo usudili nadati. Audiovizualna zajednica pokazala se iznimno odgovornom i vjerujem da će se svi projekti, i domaći i strani, uspješno odraditi prema planovima.

Chris Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra

Film The Unbearable Weight of Massive Talent režira Tom Gormican (That Awkward Moment), a glavne uloge tumače Nicholas Cage i Pedro Pascal.

BROJ DANA SNIMANJA

15

Lokacije