Serija Nasljeđe, snimana i u Hrvatskoj, osvojila sedam nagrada Emmy

Serija Nasljeđe, snimana i u Hrvatskoj, osvojila sedam nagrada Emmy

Druga sezona serije Nasljeđe, nastale u produkciji HBO-a, osvojila je nagradu za najbolju dramsku seriju na 72. dodjeli Emmyja, koja se zbog pandemije koronavirusa održala virtualno. Uz to, Nasljeđe je u kategoriji dramske serije osvojio Emmyje za najbolju glavnu mušku ulogu, najbolju gostujuću ulogu, najbolji casting, najbolju režiju, najbolji scenarij i najbolju montažu slike. Dio serije sniman je i na lokacijama u Hrvatskoj. 

Druga sezona Nasljeđa tako je jedna od najnagrađivanijih serija na ovogodišnjim dodjelama Emmy nagrada. Sa sedam Emmyja, Nasljeđe stoji ‘uz bok’ serijama Schitt’s Creek, koja ih broji devet i Čuvari, koja ih je osvojila 11.

Druga sezona serije Nasljeđe u Hrvatskoj je snimana 12 dana tijekom srpnja 2019. godine, prvenstveno na jahti u Cavtatu i akvatoriju otoka Korčule, Mljeta i Šipana. Hrvatska je u tom dijelu serije predstavljena kao originalna lokacija, destinacija koju obitelj bira za odmor. Snimalo se još i u Zagrebu te Rijeci. Servisni producent projekta bila je producentska kuća Ambasada film.

Na snimanju u Hrvatskoj radilo je ukupno 613 ljudi, od čega 595 hrvatskih državljana (161 filmski djelatnik, 3 pripravnika i 431 statist). Projekt je sniman u sklopu Programa mjera poticaja koji provodi Hrvatski audiovizualni centar.

Nasljeđe, sezona 2, trailer, HBO

Nasljeđe je priča o podjelama u obitelji medijskog mogula, a nastaje u produkciji HBO-a. Kreator serije je Jesse Armstrong, a glavne uloge nose Kieran Culkin, Jeremy Strong, Sarah Snook, Matthew Macfadyen, Nicholas Braun, Alan Ruck i Hiam Abbass.

U nastavku je popis svih Emmy nagrada koje je osvojila druga sezone serije Nasljeđe:

  • Najbolja dramska serija
  • Najbolji scenarij za dramsku seriju (scenarist: Jesse Armstrong, epizoda ‘This Is Not For Tears’)
  • Najbolja režija u dramskoj seriji (redatelj: Andrij Parekh, epizoda ‘Hunting’)
  • Najbolji glavni glumac u dramskoj seriji (Jeremy Strong)
  • Najbolja gostujuća uloga u dramskoj seriji (Cherry Jones)
  • Najbolji odabir glumaca/casting (Avy Kaufman)
  • Najbolja montaža slike u dramskoj seriji snimanoj jednom kamerom (epizoda ‘This Is Not For Tears’; montažeri: Bill Henry, Venya Bruk)